Bloggintresserade

söndag 8 februari 2009

Den oundvikliga processen


Tjah en bild säger mer än tusen ord.......... jag pratade med en god vän i dag som sa att den sista veckan hade hon åldrats ungefär femtio år.
Ja det är smällar man får ta när man börjar bli i den här åldern.
Man får en chock med jämna mellanrum...............................sen läste jag av en händelse i en frågespalt................................. om en medsyster som hade upptäckt att varje morgon så hade hon några vertikala streck på överläppen.............därför så undrade hon om det fanns nån bot för detta fenomen...............................varpå frågespaltsförfattarinnan svarade
att det visst finns nån slags tamponader som man kan stoppa in under läpparna till natten ...................men en biverkan ,var i vissa fall kraftig muntorrhet ,och problem med artikulation, påföljande förmiddag.
Ett annat alternativ var att ligga med huvudet utanför sängkanten...........men även den metoden var förenlig med mindre angenäma biverkningar såsom blodfylld skalle.
Det tredje alternativet var kirurgi............................................undra vad hon väljer???
Påföljande dag skriver ännu en medsyster till samma frågespalt denna gång är problemet på ett annat ställe ......................................nämligen överarmarna...................hon beklagade sig över vätskeansamlingar på undersidan av överarmarna, så varje morgon då hon rollar på sig deon,så tenderar det att dallra på ett väldigt otrevligt sätt................................för att inte säga rent av fult...............under dagen kan problemet dock upplevas som borta då man klätt på sig och varit i farten en stund ..............................bara för att nästa morgon göra sig obarmhärtigt påmint igen.
Själv funderar jag på att skriva till nämnda frågespalt angående ett annat litet delikat problem.............................................jag upplever nämligen att jag har fått det som man kallar för kalkonhals........................en liten irriterande fettansamling mitt under hakan...................och huden är riktigt likt en kalkons............................................vad att göra..............................
Ja det här är alltså några små problem som tycks vara vanliga bland kvinnor från fyrtio och uppåt............................till saken hör att min väninnas farmor tydligen såg fastare och finare ut vid åttio, än vad hon gör nu, och hon är fyrtiotvå............................detta är iallafall vad hon påstår själv.
Är det degenerering eller???????
Kramar från en som vet vad hon talar om................

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kära medsyster! Mitt förslag på ditt besvär är att använda polo eller scarfs runt halsen, det är snyggt, varmt och döljer diverse skavanker. Tyvärr är det ju rätt varmt sommartid och då skulle jag rekommendera dig som har långt hår att sno upp det i en rejält hård/stram svans eller knut (OBS REJÄLT hård)då lär halsskinnet också stramas åt (dessutom kommer det att se ut som om du ständigt ler... I annat fall är det nog bara kirurgi som hjälper.
//Fransesca

Anonym sa...

Du är för härlig! Gav inte du mig ett tips mot min kalkonhals? .. att inte gå ned i vikt, hellre gå upp, vilket jag ju gjort och kalkonhalsen tänker jag inte på. Såg du den när jag var nere sist?
Kramen

Barbro sa...

Hej Kicki!!
Jag måste spinna vidare på kalkonhalsar...titta på de långa spinkiga modellerna med lång, långa halsar. Tänk dig när de blir äldre och huden slappar och knottrorna lägger sig på den långa slappa halsen,vilken syn. Vi i våran släkt har ju inga halsar alls så det blir inte så mycket kalkon hals knappt synligt.Ibland kan det vara till fördel att huvudet sitter på en kort hals mellan axlarna.

Fröken fräken sa...

Ha, ha processen är verkligen oundviklig!!! Jag tenderar redan att utveckla gamnacke... och puckelrygg... Hmmm dålig hållning och för lite muskler...Det är bara att försöka göra det bästa av situationen och dölja skavankerna :).....eller kanske träna lite mera...

//Kramar Carro.

kicki sa...

Tack kära Fransesca för dina ovärderliga råd,gillar särskilt det med att sno ihop håret stenhårt,och ler jag mot världen så ler den mot mig..............ingen dålig bonus.
Gillar din frågespalt
Kram Kicki

Barbro sa...

Tänker på dig och önskar dig lycka till i morgon ,hoppas allt går bra.Många kramar från mamma och pappa. Ni är välkommen till oss på middag i morgon tisdag efter provtagningen.

Barbro sa...

Lilla Lottas söta matte!!! Skönt att allt gått bra. Nu väntar jag på fler bloggar från dig. kramar och god natt.