Bloggintresserade

onsdag 17 juni 2009

Nu är det dags


Nu är jag så innerligt less på våra gula väggar så nu ska här bli en förändring i vårat 30-tals hus som jag för övrigt älskar............ jag hör till den kategorin människor som tycker att dom äldre husen har en själ.........och det här husets själ älskar jag.
Tidigare bodde vi i ett sekelskifteshus med järnspis och punchveranda.........men det var för litet........................ och då hittade vi det här för fem år sen.
Först tyckte jag att det kändes lite för nytt,men det har den rätta takhöjden.......................alltså högt.................................. och golven har inte dom där breda tiljorna som är så vackra,men man kan inte få allt...........och som sagt jag älskar det jag har.
Så nu föser vi ihop alla möbler till den ena änden av rummet medans vi målar taket ,sen tar vi
den andra sidan.
Så detta får väl vara före bilder......efter bilder kommer i morgon förhoppningsvis.........ska bli kul att höra vad ni tycker om mitt tapetval..........kan ju avslöja att om Tobbe hade fått bestämma så hade det INTE blivit dom här...........(men han vet inte sitt eget bästa) ha ha ,tur för mej att han är så snäll att han inte protesterar.
Nej som sagt mina vänner.........nu blir det äntligen av.
Jag tror att jag är lika nyfiken på resultatet som er, fast jag vet hur tapeterna ser ut...........det är så spännande och kuul.
Heminredning är verkligen också nåt jag älskar.
På den översta bilden ser man takbjälkarna........................och så min minsting Josef
Men jag funderar på att måla takbjälkarna vita.........är inte helt säker............tyck gärna till...
Kram Kicki
Visst är han fiin...................!!4 kommentarer:

Barbro sa...

Nu blir jag så nyfiken ...kanske måste jag komma förbi och titta när ni jobbar....spännande..så roligt och mysigt när man får förnya med färger och tapeter...ni är sååå duktiga.kramar från Barbro.

Ingrid sa...

Vad häftigt att ni ska fixa i vardagsrummet. Jag håller med det gula och blå är inte så roligt men man har ju vant sig. Hoppas nu att du valt nåt häftigt och att du inte fegat ur till nåt blekfisigt. Så spännande att se så småningom.

Jodå du har då den sötaste minsting man kan tänka sig... tycker
Ingrid

Lena sa...

Åååå så kul!!
Jag äääälskar att utmana med färg!! och är inte alls rädd att "ta i"
Letade en bård med Dala hästar till vardags rummet för några år sedan, hittade ingen, så jag målade dom själv på tapeten! blev urläckert och helt mitt eget!!
Hallen målade jag "plommon" och målade en egen bård med vinröda ros rankor på..
Älskar att våga & utmana mej!
När jag så tapetserad om vardagsrummet efter 6 år igen, blev det en ganska "lugn" tapet för att vara mej! en med tulpaner på, så ljuvlig och vacker, tänkte den som fond, men körde på i hela rummet!
Så fega inte! :-)) man lever bara en gång...(i alla fall just nu)
Min gubbe är så mild och snäll, jag har helt fria händer, visst är dom bra? ha ha ha...
Jag skulle ha målat takbjälkarna vita!! men följ ditt hjärta...
Väntar med spänning!!
Kraaam! /Lena

Anonym sa...

Härligt med goda vänners råd...tyvärr så får vi vänta på resultatet eftersom att vi valde att leja bort arbetet till en god vän som är målare....och han behövde lite ledigt.
Men vi har ju ingen brådska.
Härligt Lena ,med dina bårder.
Kramar Kicki